top of page
  • Writer's pictureArjan Postma

KEYNOTE ON EUROPEAN LEADERSHIP SUMMIT


[DUTCH] Tijdens het VINT Leadership Symposium ‘In Code We Trust’ krijgen onconventionele gedachten over de toekomst weer een podium. Dat gebeurt zeker in de openingskeynote van Arjan Postma, met wie VINT al meer dan 10 jaar nauw samenwerkt.


De titel van zijn verhaal ‘Recoding Trust’ verwijst naar hoe in iedere cultuur vertrouwen in allerlei verschijningsvormen wordt gecodeerd. En met de opkomst van nieuwe technologie zullen we dat vertrouwen móeten her-coderen.


Opereren in de twilight zone

Arjan Postma is een zogenaamde crosspolinator (kruisverstuiver). Hij opereert in de twilight zone van business en creativiteit, cultuur en structuur, verleden en heden. Zijn voortdurende zoektocht naar antwoorden over de toekomst bracht hem in Amerika, waar hij onderdook bij de mennonieten en aan tafel kwam bij Amerikaanse Minisiter Madaleine Allbright.

In dialoog met wereldleiders

Hij interviewde 150 wereldleiders op gebied van filosofie, economie en creativiteit en zette de inzichten om in een eerste documentaire, ‘Powerplay: who determines your near future?’. Met zijn FuturesAcademy dat hij hierna heeft opgericht, stortte hij zich op het bouwen aan toekomstscenario's. Dat deed hij onder andere voor mediaorganisaties als Endemol, maar ook voor tal van overheidsorganisaties en pensioenfondsen.


Zijn zoektocht bracht hem ook aan boord van het oprichtingsteam van het internationaal gerenommeerde THNK: School of Creative Leadership.


Unconventional Thinking

Inmiddels heeft Arjan zijn volledig gericht om organisaties klaar te stomen voor de grote uitdagingen van de 21e eeuw. De tagline van het nieuwe programma is 'Passionate about knowhow, crazy about people'. De wereld is letterlijk zijn klasokaal zoals hij zelf zegt.

0 views0 comments

Comments


bottom of page